Facebook Instagram Issuu
Privacy Policy Terms and Conditions

20.02.24

“Har jag gjort allt det här?” nominerad till årets bästa bok i Collector’s Award 2024!

Share on facebook

”Har jag gjort allt det här?” med Bertil Vallien, är nominerad till årets bok i The Collector’s Award 2024.

Årets bok delas ut till en bok om konst och eller antikviteter som ger en intressant och inträngande belysning av ett avgränsat ämne och därför är av särskild betydelse. Juryns motivering lyder:

“Här bjuds vi på en spännande sammanfattning av föremål som Bertil Vallien har formgivit under sin långa karriär – vi får se välkända modeller och alster såväl som idag, nästan bortglömda föremål, varvade med intervjuer och bilder som aldrig tidigare publicerats.”

År 2023 är det sextio år sedan Bertil Vallien anställdes som formgivare på Åfors glasbruk. Ägarens uppdrag var tydligt: att skapa säljbart vardagsglas, medan den fria konsten skulle skötas vid sidan om. Utmaningen och motståndet triggade igång arbetsmyran Bertil, som bestämde sig för att ge dem både och. Idag kan vi konstatera att få, om ens någon, har varit lika framgångsrik med att balansera och kombinera två så vitt skilda områden som konst och design som Bertil Vallien.

Det finns mycket skrivet om konstglaskreatören Bertil Vallien. Den nya boken tar ett helhetsgrepp om Bertils vardagsföremål, skapade för allas plånböcker: bruksprodukter i material som glas, smide och keramik.

The Collector’s Awards är antikbranschens alldeles egna Oscarsgala fullspäckad med glitter och glamour, prisutdelning och mingel. Varje år arrangeras prisgalan på kvällen till Antikmässans första dag. Prisgalans syfte är att främja konst- och antikbranschen.

Bertil Vallien och bokens författare Björn Boode samtalar under rubriken “60 år av glas och konst: Bertil Valliens inspirerande resa“.

Välkommen att lyssna till samtalet på Antikmässans stora scen, torsdag den 7 mars kl 15.30-16.00!

Mer info på Antikmässans hemsida.

Share on facebook