Facebook Instagram Issuu
Privacy Policy Terms and Conditions

21.11.22

Till bords på Prins Eugens Waldemarsudde

Share on facebook

Lagom till jul lanserar vi boken Till Bords på Prins Eugens Waldemarsudde, en vacker, rikt illustrerad och kunskapsrik inspirationsbok med inriktning på mat, mathistoria och recept, samt på tillagning av såväl festmenyer som vardagsrätter vid Waldemarsudde nu och då.

I boken presenteras en kulinarisk resa i tid och rum, från vårens primörer odlade i museets trädgård till julens läckerheter serverade i Prinsens kök. Läsaren får i boken en unik inblick såväl i prins Eugens festmåltider för kungligheter och konstnärer vid det tidiga 1900 talet, personalens vardagsmat och olika recept, till dagens inspirerande och läckra kök. Mathållningen vid Waldemarsudde idag och på prinsens tid beskrivs inledningsvis i artiklar författade av Waldemarsuddes museichef Karin Sidén och arkivarie Anna Meister, samt av den kände mathistorikern Richard Tellström. Som ciceroner i tillagningen av såväl de historiska rätterna från prins Eugens tid som av dagsaktuella menyer inspirerade av platsen Waldemarsudde under alla årstider fungerar museets köksmästare Sebastian Fagerback och kock Jonas Höök. Boken pryds av vackra fotografier av fotografen Yanan Li, samt av intressanta historiska fotografier från museets egna samlingar.

Till bords på Prins Eugens Waldemarsudde är en unik kokbok där det höga franska köket från prins Eugens tid, serverat till tidens kulturpersonligheter, kungligheter och kändisar, möter dagens spännande mathållning vid Café Ektorpet och i Prinsens Kök. Ovanliga rätter från 1900-talets början samsas i vår bok med lättlagad vardagsmat från vår tid för alla som har ett intresse av matlagning, mat- och kulturhistoria och av allkonstverket Prins Eugens Waldemarsudde.” – Museichef Karin Sidén.

Boken publiceras av Arvinius + Orfeus Publishing i samarbete med Prins Eugens Waldemarsudde.

Share on facebook